Open dag en beroepenbeurs 31 januari van 15.00 - 21.00 uurVROOMSHOOP -  Bij Beroepsopleidingen Vroomshoop en Omstreken (Bovo)  is op 31 januari de open dag waar voorlichting word gegeven  over de bouw-, afbouw- en infra beroepen.

Tijdens deze open dag komen de diverse opleidingen aan bod, zoals: Bouw timmeren, metselen, voegen, beton timmeren, werkplaats timmeren, stukadoren en tegelzetten. De bouw is tegenwoordig meer dan alleen metselen of timmeren.
De kracht van de Bovo is dat hier verschillende opleidingen aangeboden kunnen worden, die steeds meer in elkaar overlopen. Een bouwvakker moet tegenwoordig breder, over meerdere disciplines, worden opgeleid. Ook  is de Bovo een opleidingslocatie voor de Infra-beroepen.

Deze keer is er een beroepenbeurs voor VMBO leerlingen, wat inhoudt dat er doe activiteiten zijn waar de leerlingen aan mee kunnen doen, vanaf 13.00 uur.
Aan deze beurs werken lokale bedrijven mee in de volgende clusters: bouw, afbouw, installatie en toelevering.

Wat de Bovo uniek maakt is dat niet alleen de praktijk op de eigen locatie wordt gegeven, maar dat hier ook de theorie  wordt verzorgt door het ROC van Twente.
Het theorieonderwijs voor de bouwberoepen wordt vanaf september 2017 op slechts drie locaties in Twente gegeven, en wel in Hengelo, Rijssen en in Vroomshoop. Vooral voor  leerlingen uit Vroomshoop, Den Ham, Daarle, Daarlerveen, Geerdijk, Sibculo, Westerhaar, Vriezenveen en omstreken scheelt dit enorm op de reistijd.

De mensen die een BBL-opleiding in de bouw willen volgen zijn dan ook van harte welkom om  eens bij de Bovo te informeren, zeker nu het werk in de bouw aantrekt en er de komende jaren veel personeel nodig is om al deze bouwactiviteiten uit te voeren.
Immers veel ouderen zijn of gaan met pensioen, en veel bouwvakkers hebben de afgelopen jaren een andere baan gevonden waardoor er nu een tekort ontstaat aan vakkundig bouwpersoneel.
U wordt van harte uitgenodigd en graag geholpen.

ma 15 januari 2018


adresbalk
home
flyer open dag 2018
terug naar home